Loading...
Proizvodi

Scheppach lančana dizalica CB02 2000 kg

185,00 KM

Scheppach lančana dizalica CB02 2000 kg

DOSTAVA SIGURNO PLAĆANJE

Pregledajte artikale prije plaćanja

Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima
Viber narudžbe

+387 (0)63 226 202

Kategorije: , Proizvođač:

Postoji mnogo mogućih upotreba za lančanu dizalicu kao što je CB02 iz Scheppacha. Ne samo na gradilištu, već i u garaži ili radionici kod kuće, odgovarajuća oprema za podizanje može olakšati rad i zaštititi vaša leđa. Teret težine do 2 tone može se podići na visinu do 3 metra bez velikog napora.

  • Maksimalna nosivost 2000 kg
  • Visina dizanja 3000 mm
  • Radni lanac duzine 2500 mm
  • Kuka za utovar sa sigurnosnim držačem
  • Idealan za podizanje, pomjeranje, pozicioniranje i osiguranje tereta

Lančana dizalica je idealan pomoćnik za podizanje i spuštanje slobodno pokretnih tereta, na primjer u garaži, radionici, šumarstvu i poljoprivredi, proizvodnji, zanatskim poslovima ili tehnologiji događaja. Kao takav, koristi se za podizanje, spuštanje, pomjeranje, pozicioniranje ili osiguranje teške robe ili mašina.

Za lančanu dizalicu je potrebna samo odgovarajuća tačka za pričvršćivanje na koju se može okačiti. Sama dizalica se sastoji od relativno lakog čeličnog kućišta, 2,5 metara dugog radnog lanca i 3 metra dugog teretnog lanca. Konstrukcija je teška ukupno oko13,5kilograma.

Uz pomoć robusnih okruglih čeličnih lanaca, tereti do 1 tone mogu se podizati i spuštati bez velikog napora. Pokret podizanja se vrši ručno povlačenjem radnog lanca dugog 2,5 metara, koji prenosi snagu na pogonski točak, a time i na teretni lanac. Spušta se povlačenjem radnog lanca u suprotnom smjeru.

Visina podizanja je maksimalno 3 metra. Povratni graničnik zadržava teret na dostignutoj visini i sprečava da se nenamjerno spusti. Teret se može okretati u vazduhu, ispod njega se može postaviti transportno sredstvo ili radni sto, na primjer da se utovari na transportno sredstvo ili da se dovede na udobnu radnu visinu. Zajedno sa odgovarajućim šinskim sistemom, lančana dizalica se takođe može koristiti kao pokretna u zgradi, što dodatno olakšava pomjeranje teške radne opreme, građevinskog materijala i slično.

I kuke za utovar i kuke za pričvršćivanje su opremljene sigurnosnim držačima. Lančana dizalica bezbjedno stoji na tački pričvršćivanja i teret koji treba bezbjedno da se podigne na kuku za teret.

 

 

 

 

Proizvođač Scheppach
Model CB02
Kataloška oznaka 4907402000
Nosivost 2000 kg
Visina podizanja 3 m
Dimenzije 270 x 180 x 170 mm
Težina 13,5 kg
Isporučeni pribor Kuka za utovar sa sigurnosnim držačem
To top